Sekswerkers mogen al sinds 15 maart hun werk niet meer uitvoeren en komen veelal niet in aanmerking voor financiële steun van de overheid.

Nu is ook besloten dat wij onze werkzaamheden op zijn vroegst pas weer 1 september kunnen hervatten. 

Er zijn brandbrieven gestuurd, protocollen ingediend en Kamerleden gemaild, maar tot nu toe zonder enig succes. We worden glashard genegeerd terwijl we al langer dan 3 maanden zonder inkomen zitten zonder dat daar de komende 3 maanden verandering in lijkt te komen.

Daarnaast is sekswerk nu, na de opheffing van het bordeelverbod in 2001, voor het eerst weer gecriminaliseerd in Nederland. De politie geeft ook aan actief te controleren en deelt forse boetes uit die op kunnen lopen tot 4 duizend euro! Nu is natuurlijk de vraag of deze vorm van uitlokking legaal is, maar het zorgt ook voor een onveilige situatie voor sekswerkers die nu noodgedwongen toch door moeten werken. Wanneer zij gevaar lopen, zullen zij nu niet terecht kunnen bij de politie vanwege de angst voor boetes en een strafblad.

Dit kan zo niet langer en het is gewoon ronduit gênant dat de regering deze hele beroepsgroep niet alleen laat vallen als een baksteen, maar ook nog een gigantisch harde trap na geeft.

Hierom organiseer ik, Moira Mona, een sekswerker, twee acties.

De eerste is een oproep om Kamerleden, gemeenteraadsleden, burgemeesters, media en eigenlijk iedereen die het maar wilt horen op de hoogte te brengen van deze absurde situatie. Dit kan door middel van e-mails, social media posts, tags, columns, artikelen, appjes, etcetera. Er zullen op deze website een paar voorbeeld e-mails komen te staan die eventueel gepersonaliseerd naar tweede Kamerleden of raadsleden gestuurd kan worden.

Daarnaast wordt er een demonstratie georganiseerd op 3 Juli in Den Haag op de Hofplaats van 16 tot 18 uur. Meer informatie hierover volgt. Wel is het belangrijk dat iedereen zich aan de anderhalve meter regel houdt en dat we alles zo veilig mogelijk laten verlopen.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, willen helpen of bijdragen?

Stuur dan een mailtje naar [email protected]