Rond 18.45 besloot ik mijn lieftallige vriendje maar even wat aandacht te geven na een hectische dag vol telefoontjes, appjes, mailtjes en ander georganiseer en geregel. 2 dagen geleden had het AD nog bericht over de datum van 1 september:

Sekswerkers mogen, ondanks hun lobby, ook pas dan weer aan het werk.

AD 22-06-2020
https://www.ad.nl/politiek/groen-licht-voor-versoepelingen-vanaf-1-juli-middelbare-scholen-na-de-zomer-weer-helemaal-open~a1fbad3a/172279661/

Nu had ik dus geen zin om hopeloos naar een persconferentie te staren over dat iedereen maar weer het vliegtuig in mag, er gekeuveld wordt over Fawlty Towers en waarin we weer genegeerd zouden worden, dus ik dacht… Laat ik even van mijn werk weer mijn hobby maken.

Op een gegeven moment werd mijn telefoon nog enthousiaster dan de gemiddelde vibrator. Dus zodra ik mijn handen weer vrij had, wierp ik een blik op een waterval van notificaties waarin er vooral 1 ding uitsprong:

1 JULI!!!

We mogen dus eindelijk weer aan de slag. Dit zelfs zonder enige beperkingen met als enige voorwaarde dat wij net zoals andere contactberoepen van te voren vragen aan onze klanten of zij corona verschijnselen hebben. Persoonlijk geef ik natuurlijk de voorkeur aan het protocol waar destijds heel veel kennis en liefde in gestoken is, maar soit.

Natuurlijk begon ik nu meteen praktisch na te denken. Wat te doen met de geplande demonstratie? Want voor zover ik weet is er geen enkele vereniging die onze branche vertegenwoordigd, betrokken geweest bij dit besluit. Daarnaast hebben heel veel sekswerkers nu bijna 4 maanden zonder inkomsten gezeten zonder enige vorm van compensatie, en was er van sommige gemeentes ook bekend dat ze discrimineerden bij het toewijzen van de TOZO en zelfs gisteren nog waren begonnen met sekswerkers te intimideren met whatsapp berichten.

Daarnaast ligt ook nog dat gedrocht van een Wet Regulering Sekswerk nu zonder enige aanpassing in de Eerste Kamer, waar in september over gestemd gaat worden. Nou kan ik daarover een hele blogpost an sich schrijven, dus daar kom ik later nog op terug.

Duidelijk mag zijn dat onze strijd nog lang niet gestreden is. Ook voor wanneer er een volgende crisis aanbreekt of een tweede gold corona losbarst, zou het fijn zijn dat sekswerkers ook toegang hebben tot sociale vangnetten en voorzieningen.

Dus wat te doen met de demonstratie van 3 juli?

Na overleg met meerdere sekswerkers, is besloten dat wij deze alsnog door laten gaan. Wij willen namelijk dat er eens met ons gepraat wordt in plaats van over ons. Hoe we hier precies invulling aan gaan geven, zal ik morgen laten weten. (Ook aan de juiste autoriteiten natuurlijk.)

Nou werd er al gegrapt dat dit de meest effectieve demonstratie ooit lijkt te zijn. We hebben hem alleen maar aan hoeven te kondigen. En natuurlijk zijn sekswerkers hele grappige mensen, dus vloeiden de memes rijkelijk. (Zie het voorbeeld bij deze post.)

Ik wens iedereen een hele fijne avond en hoop dat ik niet de enige ben die enige vorm van opluchting ervaart bij het vernemen van dit nieuws.

Liefs,

Moira