De situatie van de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis is natuurlijk niet in een vacuüm ontstaan. Dit is een rechtstreeks gevolg van jarenlang falend beleid, stigma en de discriminatie van sekswerkers.

Tijdens deze crisis is gebleken dat we niet gezien worden als een volwaardige beroepsgroep en dat we gediscrimineerd worden bij het toewijzen van noodsteun en andere sociale voorzieningen. Daarnaast bleef de reactie op ingediende protocollen en brandbrieven uit en werden op zeer gênante wijze genegeerd.

Dit heeft niet alleen ons vertrouwen in de Nederlandse overheid flink geschaad, maar heeft bij velen ook gezorgd voor onnodig leed en schade, waarvan sommige gevolgen onomkeerbaar zijn.

Daarom is besloten de demonstratie in Den Haag op 3 juli alsnog door te laten gaan. We willen hiermee de aandacht vestigen op onze kwetsbare positie die door huidig en gepland beleid in stand gehouden wordt.

Hierbij een aantal van onze standpunten:

De demonstratie zal nog steeds plaatsvinden op 3 juli van 16.00 tot 18.00 uur op de Hofplaats in Den Haag.

Binnenkort volgt nog een lijst met praktische tips om de veiligheid van jezelf en anderen te waarborgen tijdens deze demonstratie.

Hopelijk tot 3 juli!

Liefs,

Moira Mona